Link Blog warna warni

Title bergerak pada link

Mouse Pen

Sonic Screwdriver Doctor Who

Right Click

Bunga berguguran

follow dashboard

Test

Highlights copy

29 December 2012

Aku Hargai Rasa Itu

~ Assalamualaikum ~

Semalaman saya dalam kesedihan..
4.50 p.m,,28/12/2012..
Masa yg saya takkan lupa sampai bila2..
Apabila sesuatu benda yg sepatutunya perlu dibaritahu 
melalui percakapan..Tapi saya hanya mampu memberitahu melalui surat..
Alangkah sedihnya ketika itu..

Tajuk entry saya pagi ni,,
SAYA HARGAI RASA ITU...
Rasa apa ye...

Bila saya tiba tiba mengatakan saya suka pada dia,,
saat pertama kali saya bertemu dgn dia,,
perasaan yg tak pernah dia tahu,,
menyukai dirinya tanpa dia sedari..

Saya hargai adanya diri dia...
Saya hargai segala perasaan dirinya terhadap saya..
Cuma saya terpaksa kuatkan hati
bahawa dirinya bukan untuk saya..

Saya faham yang dia tak akan terima saya,,
sebab mungkin jurang kita terlalu jauh..
dan dia juga sudah berpunya..
Tetapi,,jika diberi peluang,,
saya tak akan sia siakan peluang itu..
Cukupla cuma saya sahaja yg pendam perasaan itu dalam dalam..
Cukupla hanya Allah sahaja yg tahu rasa cinta itu..

Antara kita mungkin tak akan bersatu,,
Hatinya masih milik org..
Tetapi,,masa akan datang,,
hanya allah sahaja yg tentukan..

Saya hargai rasa itu,,
Perasaan suka,,cinta,,kasih dan sayang,,
Anugerah dari allah,,
Semua dugaan ini ada hikmahnya,,,
Jodoh itu rahsia Allah..




3.15 a.m
29/12/2012

~ Assalamualaikum ~



Hak Cipta Terpelihara 2013

28 December 2012

Aku Dan Tudung..

~ Assalamualaikum ~

Loading
"
"
"
"
"

Nampak x gambar kat atas tu apa??
Abaikan muka..
Yg penting ialah shawl..
Purple kan??
ke Ungu?
lebih kurg la kan..

TUDUNG..
This in my title..
Tempoh hari,,saya dan family ada g P.Pinang..
Family day kononnye..
Kami ada jalan2 di kawasan komtar..
Then aku ternampak butik di situ..

So saya masuk butik tu...
My family n family yg lain kat kedai lain...
Say masuk bukn rancang pun..
Just cuci mata..

Tiba2 teringat befday seseorg sama dgn new year..
So,,saya  tiba2 rasa nak beli..
Pd mulanya,,risau nak beli sbb takut dia tak suka warna tudung,,kedua takut xcantik..
Tp tetap nak beli jugak..

Saya ingat nak beli n nak bg dekat dia..
Tp ada sebab2 yg menimpa akan diri dia..
Kesian dia..Hope dia dah sihat la..
sbb tanya khabar dia,,dia ckp dah ok sikit..

Selain masalah yg menimpa diri dia,,
ada masalah lain yg muncul dalam masa yg sama..
So dah berubah semuanya..
Now tak tahu sama ada nak passing atau tidak..
But rasanya biarlah buat kenangan tudung yg aku beli kat atas tu...

Tu jela entry pd hari ni...tgh malam karg,,
Klu tiba2 dpt ilham,,saya post lg yee...

12.40 a.m
28/12/2012

~ Assalamualaikum ~


Hak Cipta Terpelihara 2013

27 December 2012

i'm and She's Gone

~ Assalamualaikum ~

firstly,,
i'm so sorry if my language do not understand and make clear for you..
U know She's gone?
Now my title is SHE's GONE..

She’s gone,
Out of my life.I was wrong,
I’m to blame,
I was so untrue.
I can’t live without her love.
In my life
There’s just an empty space.All my dreams are lost,
I’m wasting away.
Forgive me, girl.
Lady, won’t you save me?
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I’ve done to you.

She’s gone,
Out of my life.
I find it so hard to go on.
I really miss that girl, my love.
Come back into my arms.
I’m so alone,I’m begging you,
I’m down on my knees.
Forgive me, girl.
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I’ve done to you.

2.00 p.m
27/12/2012

~ Assalamualaikum ~
see you again..


Hak Cipta Terpelihara 2013

Aku dan Lagu (2)

~ Assalamualikum ~

Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..
  1. 1.00 p.m
  2. 27/12/2012


~ Asssaalamualaikum ~

Hak Cipta Terpelihara 2013

Aku dan Lagu....

~ Assalamualaikum ~

Hyee friend...
harini xde apa2 untuk di kongsikan...
just nak post ttg lagu sahaja untuk hari ini..
xdpt ilham lg la...
hehehe..

Tidak pernah ku lupa kenangan cinta pertama dikala dua insan
bersatu dilembah cinta,
hanya engkau lah wanita yang bernama kekasih,
siang malam ku kau yang ku rindu

Aku jua seperti mu di buru memori silam biarpun tika ini,
diri telah dimiliki,
oleh seorang lelaki yang bernama kekasih,
namun bayangmu masih di hati

Biarkan kenangan menjadi kenangan,
kisah silam kita tak mungkin berulang
Kesetiaan juga kasih sayang tidak menjanjikan kebahagiaan
Dan kini semua berakhir,
cinta kita yang suci rebah ke bumi,
hanyalah tinggal serpihan,
kisah suka dan duka ku simpan

Itulah ...lumrah dunia tidak semua yang indah kekal lama,
memanglah kita bahagia namun takdir berubah segalanya......

12.25 p.m
27/12/2012

~ Assalamualaikum ~






Hak Cipta Terpelihara 2013

Suka....

~ Assalamualaikum ~

Hyeepp guyss..
nak kongsi cerita baru boleh x??
hehehe..
tajuk mlm ni ialah SUKA..

dengan word SUKA,,mcm2 kita boleh tafsirkan..
So mlm ni jom baca entry saya ttg SUKA..

SUKA??
Once upon a time saya memang suka,,,
Saynagnya,,baru tahu dia sudah berpunya...
Jika intai sudut hati ini,,
masih mengharap pada dia...
Sekarang pun masih suka...

Tapi,,dia sebenarnya tak tahu yg saya suka dia...
Kalau fikir betul2,,,bagus jugak dia tak tahu..
tak nak sebab saya,,dia gaduh dgn insan tersayang..
Lagipun bila start saya tahu dia ada org lain,,
aku tetap mcm biasa..
sedangkan hati ini terlalu kecewa..
dia pun sakit sekarang...So xnk tmbah dia sakit lg..

Tapi tak pe...
kecewa saya dlm seminggu je..
lepas tu ok kot...
hehehe...
Btw,,saya xkan menyesal atau mengeluh kerana sggup tunggu dia
hmpir setahun...
Now,,ini hasilnya..
PASRAH..

12.20 a.m
27/12/2012

~ Assalamualaikum ~

Hak Cipta Terpelihara 2013

25 December 2012

Aku dan Persoalan Cinta Tika Ini...

~ Assalamualaikum ~

CINTA??
Sape pernah bercinta??
Cinta monyet,,,cinta alam maya,,cinta sesama sendiri,,cinta Allah..
Macam2 kita boleh tafsirkan dgn cinta right..
Saya mengaku pernah bercinta semasa dibangku sek..
Tapi,,bila dah bertambah umur,,merasakan cinta tu mmg cinta monyet..
Betul org2 tua ckp..CINTA MNYET..
hahaha..

Tapi now bkn itu yg nak diceritakan...
Saya nak cerita ttg PERSOALAN CINTA TIKA INI..
Jom sama2 kita baca di bawah..

Dulu,,
Sering kali lafaz CINTA diungkapkan..
Sering kali bicara RINDU diucapkan..
Sering kali juga sumpah SETIA dijanjikan..
Namun KEMANA semua itu??

Aku,,
Selalu bertanya,,
selalu menduga,,
selalu memikirkan,,
KENAPA dan MENGAPA dia mula berpaling tadah??

SIAPA pujaan hati dia??
BAGAIMANA kelebihan lelaki itu memikat hati dia??
BERAPA peratus tahap kesetiaan dia terhadap dulu??
persoalan itu bermain di fikiran aku...
Jika dia baru sedar,,
APA dia akan buat??

ADAKAH dia mula mencariku kembali??
BAGAIMANA jika hatiku sudah tertutup??
APA yg dia akan lakukan??
DENGARLAH KATA HATI...

Burung jika dikurung di dalam sangkar,,
pasti akan terseksa dan menyeksa diri...
Lepaskanlah dia terbang,,,
jika benar dia milik kita,,
dia akan kembali jua..

* Bagi saya,,
Itulah jawapan terbaik untuk persoalan cinta..*

06.15 p.m
Selasa

~ Assalamualaikum ~

















Hak Cipta Terpelihara 2013

24 December 2012

Aku dan Mood

~ Assalamualaikum ~

hmmmm...
Sorry rakan blogger if xblas comment2 korg..
Sbb u all semua dh tahu yg saya dlm keadaan kecewa...
even luaran nmpak ok..
tp sy still smpan sebaik yg mungkin..
Cuma kepada my blog je tmpt saya luahkan..

Nak tahu x,,
sbnrnye saya terlalu kecewa..
tp dsebabkan pgalamn sebelum ni dh mengajar saya erti ketabahan,,kesabaran,,,dan lain2..
Aku perlu teruskan khidupan mcm org lain..
dan now alhamdulillah,,,
sokongan dr kawan saya bernama syu byk bg motivated kpd saya..

Tidak ku pandang kelemahanmu…
Walau semua itu menutupi keupayaanmu,…
Tidak ku pandang kesenanganmu..
Walau segunung intan kau curahkan kepadaku…
Tidak ku minta dunia daripada mu…
Asalkan kau hanya mahu bersamaku…
Tidak ku minta hatimu…
Jika ku tidak benar-benar jatuh cinta kepadamu…
Hanya keikhlasan ku yang upaya…
Untuk memberikan mu kesenangan…
Hanya kesetiaanku yang mampu…
Untuk memberikanmu kebahagian…
Hanya dengan diriku…
Tetapi,,,
Jika aku gugur dulu…
Jangan sesekali kau ingati aku…
Kerana aku tak mahu…
Kau menangis kerana aku…
Hanya kerana aku pergi dulu…
Dan mengertilah…
Kebahagiaan adalah hak milik sesiapa…
Dan kamu berhak untuk memiliki…
Kebahagiaanmu sendiri…
Insyaallah…=)

Jangan carik saya lagi..
cukupla awk brkawan dgn saya sblum ni..
saya mgaku,,awk xmainkan saya..
so xksah semua tu..
be a profesional ok..

Mood saya dah ok..
yahuuuu...


24/12/2012
10.25 p.m


~ Assalamualaikum ~




Hak Cipta Terpelihara 2013

23 December 2012

Terpaksa berhenti mengenalimu..

~ Assalamualaikum ~

Guys...
ape perasaan u all jika seseorg yg kamu syg tu,,
sudah berpunye??
Tp girl tu sedikit pun tak cerita pd kamu yg dia sudah berpunye...
seolah2 mcm tak ada ape2 berlaku..

So,,
now aku terpaksa berhenti untuk mengenali dirinya..
jadi tajuk entry saya ialah 
TERPAKSA BERHENTI MENGENALI DIRINYA...

Aku terpaksa berhenti mengenalimu…
Kerana aku takut aku hanyut dalam perasaan…
Yang kosong dalam mencintaimu….
Aku tahu aku tidak layak untukmu…
Sebab itulah aku memaksa diriku…
Untuk melupakanmu…
Kerana ku tak sanggup terluka dengan..
Lebih dalam lagi….
Silap aku juga…
Kerana mengharapkan…
Seorang bidadari..
Datang menemaniku…
Walaupun ku tak layak…
Untuk mendapatkannya…
Tidak mengapa…
Akan ku lupakan perasaan ini…
Walaupun memakan masa berbulan bulan….
Kerana…
Aku tahu…
Walau seribu tahun lagi pun…
Aku tetap tidak layak mendapatkan  mu…

Selamat tinggal awak..
Saya jnji xkan ganggu awak lagi..
Even awk ckp nak terus berkawan dgn saya...
Ok saya terima...

10.15 p.m
23/12/2012

~ Assalamualaikum ~



Hak Cipta Terpelihara 2013

22 December 2012

Kadang Kadang Kita Tertanya...

~ Assalamualaikum ~

Heloo..
shahmill in the house..
hoho..
kawan2...sihat ke??
sorry sape yg trlepas pndg nak balas comment2 kamu semua..
Nanti sy balas ok..
Just sampingan..
hehe

Now,,
jom baca my blog..
Maklumla,,nak habis bulan 12 kan..
So byk sgt idea or ilham yg saya dpt..
Kadang2,,pe saya rasa,,saya tulis,,
pe yg saya terfikir,,sy tulis,,
pe yg saya xpuas hati,,,sy tulis
Tajuknya ialah,,,
KADANG KADANG KITA TERTANYA...

Kadang kadang kita sering mempertikaikan banyak soalan,,
Kadang kadang kita juga tak tahu kenapa kita sering terluka,,,
kadang kadang kita juga sering tak tahu kenapa kita sedih,,
kadang kadang kita juga sering tak tahu kenapa kita menangis..

Kadang kadang juga org tidak tahu kita terluka dengan semua yg dilakukannya,,,
kadang kadang juga kita rasa mungkin salah kita sendiri,,
kadang kadang juga kita terfikir mungkin kita tidak diperlukannya lagi,,
kadang kadang juga kita terfikir mampukah kita bertahan lagi...

Kadang kadang juga kita terfikir adakah org tahu isi hati kita,,
kadang kadang juga org lain tidak tahu tentang isi hati kita,,
kadang kadang juga org melihat kita seperti tidak ada perasaan,,
kadang kadang juga kita mampu untuk menipu hati kita lagi...

Kadang kadang juga kita rasa tidak mampu bertahan lagi,,,
kadang kadang juga kita fikir untuk lari dari semua ini,,,
Namun,,itulah yg telah DITENTUKAN OLEH-NYA,,,

Terima kasih terbuka walaupun terluka,,
akan dipujuk hati ini...INSYAALLAH..

*betul tak ape yg saya ckapkan ni??
mntak maaf kalau salah ape yg saya rasa,,
dan apa yg saya tulis ni myinggung perasaan kawan2..

10.00 p.m
22/12/2012

~ Assalamualaikum ~



Hak Cipta Terpelihara 2013

21 December 2012

Tak Mengapa

~ Assalamualaikum ~

Xperlu intro..
sedih bercampur kecewa..

Tak mengapa,,,
Ketika kau guriskan hati ku ini,,,
Awak cincang2 lumat dengan parang tajam..
Kemudian digoreng tanpa ajinamoto dalam kuali besi...

Tak mengapa,,,
Nanti aku akan makan sikit2 hatiku ini,,
Sebab sepahit mana pun,,itu hati aku,,,
Biar aku jaga sendiri,,,
sebab ini bukan barang kitar semula,,,

Tak mengapa,,
Tak mengapa,,,
Sebab??
Aku dah terbiasa,,

* Hati aku hancur...
Mood sedih and kecewa..

11.20 p.m
21/12/2012

~ Assalamualaikum ~


Hak Cipta Terpelihara 2013

20 December 2012

Aku dan Kau perlu tahu..

~ Assalamualaikum ~


1st time tulis blogger pd waktu ptg...
tu mknenye ade masa yg terluang r tu..
hohoho..
Macam mane rakan2 blogger sy harini?
sihat ke??

Now nak story mory sikit laa..
Title??
hmmm cer teke cer teka...
hahah..
tjuknye simple je..
KAU PERLU TAHU...

ok listen ye murid2..
hahah...

Kau perlu tahu,,
hidup kita ni xsemuanye indah...
kadang2 lebih byk yg payah..
Bila hari berganti hari,,
kau semakin tercari cari mana satu yg pasti..

Kau perlu tahu,,,
tiada ujian tiadalah keputusan,,,
tiada pahit tiadalah manis..
Cuma hidup kan bagai putaran roda...
Jadi jangan mudah pening dengan dugaan..

Tapi kau juga perlu tahu,,,
mana mana kau berada,,
Tuhan sentiasa bersama dgn kita..

Jadi,,,semangat kau jgn mudah goyah,,,
sehabis baik ciptakan yg paling indah,,,
kerana hidup tak selalu indah...

KAU PERLU TAHU...

5.40 p.m
20/12/2012

~ Assalamualaikum ~


Hak Cipta Terpelihara 2013

Aku dan Awak

~ assalamualaikum ~

HELLOOOOOOO!!!
(menjerit suruh baca my blog)..
hahha...

Now,,,saya ada cerita..
nak dgr x adik2 akak2 abg2..
hohoho..
jgn bosan and jemu tau..
ok..Tajuk kali ni ialah
SAYA DAN AWAK...
ehem3..
bercinta yeee..

nope la..
single not available..
hahaha..
jom baca same2..

Awak adalah awak.
seseorang yg begitu tegas bg saya.
seseorang yg begitu sempurna di pndgan mata saya..
Kurniaan allah yg begitu sempurna di mata saya..

Saya dan Awak,,
Kita pernah berkongsi cerita,,
Kita pernah gembira bila bersama,,
Kita pernah ketawa bersama..

Saya??
Saya cuba beri yg terbaik utk awk,,
saya cuba untuk bahagiakan utk awak,,
Saya cuba utk memahami awak,,
Saya cuba utk gembirakan awak...

Awak???
Awak seolah2 tidak menghargai saya,,
seolah2 saya tidak pernah muncul dalam hidup awak,,
seolah2 saya hanyalah seorang yg tidak penting bg awak..

Saya dan Awak??

sekarang masing2 jauh hati..
tp saya harap biarlah hati awak ade sedikit cebisan memori awak bersama saya,,
walaupun awk dah buang saya jauh2..

Tp saya AKAN sentiasa doakan utk awk..
DAN selalu doa kejayaan awak.,,
DAN temui kebahagiaan
SERTA berubah jd yg lebih baik..

Antara kita adlah kekhilafan sy sendiri,,
mengenali awk adalah perkara terindah dlm hidup saya,,
Terima kasih ALLH kerana temukan aku dgn dirinya...

Dah baca kawan2??
hohoho..saja nak merepek...
tp saya suka..hahaha

See U Again

*sekadar coretan..
xde kena mengena dgn hidup saya,,just imagine..*

12.45 a.m
20/12/2012

~ Assalamualaikum ~



Hak Cipta Terpelihara 2013

Aku dan Peneng..

~ Assalamualaikum ~

7,8,9 HB 12...
ialah tarih melawat peneng
walaupun sudah jemu ke peneng..
hahha...
bkn ade ape pun...
tp xpela..
hari bersama keluarga sempena hujung tahun ni kan..

Kami berkonvoi lebih kurg 10 biji kereta..
Tapi aku bertolak dr rumah jam 1 pg..
xbyk kereta..
tp mata ni aduyy...
xtahan...
 bawah ni ade pic di peneng...
jom tgk sama2.
"
"
:
"
"
:
"
:
"





















so...
ini jela cerita yg saya nak sampaikan...
Semoga dapat jejak lg ke tanah Pulau Pinang...
Chilll r..

OK..

20/12/2012
12.00 a.m


~ Assalamualaikum ~




Hak Cipta Terpelihara 2013

16 December 2012

Pemberian Hadiah...

~ Assalamualaikum ~

wasup2..
ahhaha...korg msti ckp,,,
blog dia ni lg...bosn betul nak bace...
nak tahu x kali ni nak post entry ape??
HADIAH...

Tahu x ape tu hadiah...
Kali ni aku dpt hadiah dr seorg kawan...
namenya elyana...
haaaa..
sape tu??
dia ni kawan baik aku...
 bknla hdiah sempena hari jadi aku...
just saje gedik2...

hahaa...
aku saja je ckp nak hdiah dr dia..
xtau pulak dia take serius kan...
xpasal2 aku dpt hdiah...
aku pun serba salah la..
trpaksa mlm tu beli dia coklat..
xtaula cia suka or x coklat aku bg tu..

dia nak masuk poli..
tu yg bg tu...
nak tahu x hdiah ape dia bg..
jom tgk kat bawah ni...
;
;
;
;
;
;


Haaaa dh tgk dah..
Siap ade tasbih lagi..
hahhaa..
Taubat seketika..
hohoho..

Tu jela nak cerita kali ni...
Tggu entry akan datang ok...

2.45 a.m
16 Dis 2012


~ Assalamualaikum ~

Hak Cipta Terpelihara 2013

04 December 2012

You're my everything

~ Assalamualaikum ~

Post kamu lagi...
Naik bosan baca dah...
"monolog"...

Mlm ni nak post ttg lagu 
YOU'RE MY EVERYTHING..
yess i like this...
Why??
Let's go...


You're my everything
The sun shines above you make the blue bird sing
The star that twinkle way up in the sky
Tell me I'm in love


When I kiss your lips
I feel the roaring thunder to my finger tips
And all the while my head is in the spin
Deep within I'm in love

You're my everything
And nothing really matter what the love you bring
You're my everything
To see you in the morning with those big brown eyes
You're my everything
Forever and the day I need you close to me
You're my everything
You never have to worry never fear
Coz I'm in near

For my everything
I left up from the land and see the sky above
I swim within her ocean sweet and warm
There no strong my love


See...
i hope u all can understand with this lyrics...

11.30 a.m
3/12/2012

~ Assalamualaikum ~

Hak Cipta Terpelihara 2013

03 December 2012

Jangan Tunggu Lama lama.

~ Assalamualaikum ~

Rakan rakan bloger yg aku kasihi,,,
cewahh...
 macam mana sempena bulan baru??
nak bonus dah ni...
hehehe...

Ok..
Kali ni nak post ttg
JANGAN TUNGGU LAMA LAMA..
haaa amekaw...
seram dgn tajuk tersebut...
haha..

Jom kita mengeja sama sama...
huhuhu..
ape yg kamu cuba merepek ni oiii...
ok dah..
jom smbung pd entry trsebut...

Jangan Tunggu Lama lama....

Aku mahukan dia,,,
Katakan sahaja kepada dia,,,
Aku perlukan dia,,,
Luahkan sahaja...

Kalau gelisah tak sudah,,,
Tiada apa yg berubah...
hmm...

Jangan cipta seribu alasan,,,
Kelak aku menyesal suatu hari nanti,,,
Supaya dia pergi tanpa pesan...
Jangan tunggu lama lama,,,
Jadikan dia utk sebahagian dlm diri aku...

Hendak Seribu Daya
Taknak Seribu Dalih..

*Kpd yg Like entry saya sblm ni,,
terima kasih ok..
Kalau sudi,,,follow sekali..
dan jgn lupa,,,tggalkan link utk Follow back..

~ Assalamualaikum ~

2/12,2012
1.30 a.m..

Hak Cipta Terpelihara 2013